Scroll Top

Údržba betónu je jednoduchá. (Demo)

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Najväčšou výhodou pohľadového betónu je jeho samotná štruktúra, ktorá je poznačená debnením a nie je teda potrebné ju ďalej upravovať. Preto sa pohľadový betón radí medzi materiály, ktoré sú charakteristické tým, že majú vysokú odolnosť voči mrazu, vode a vlhkosti, ďalej môžeme spomenúť jeho ohňovzdornosť, vysokú pevnosť, stálosť povrchu a takisto a najmä nenáročnú údržbu. Práve z týchto dôvodov svoje využitie nájde hlavne na fasádach budov, ale rovnako prináša svoj jedinečný nádych neopakovateľnosti aj do interiérov. Preto sa radí medzi veľmi obľúbené architektonické prvky v modernom dizajne a je čoraz viac používanejší.

Zloženie pohľadového betónu

Pohľadový betón má iné zloženie ako klasický konštrukčný betón a táto odlišnosť sa týka najmä jeho zloženia. Tvorí ho jemná zmes rovnakej štruktúry a farby, čo spôsobí, že sa vzor debnenia otlačí najlepším spôsobom. A práve výroba samotného debnenia je kľúčová. Debnenie je nutné z vnútornej strany ošetriť proti prilepeniu k betónu olejovým náterom, lakovým filmom alebo vloženou PVC fóliou. Pričom samotný povrch je možné pigmentovať a upraviť na akúkoľvek farebnosť podľa predstavy. Textúru povrchu môže betón získať aj dodatočným opracovaním, napríklad pri požiadavke na úplne hladké a vyleštené plochy. Dôležité je myslieť rôznorodú veľkosť a hustotu pórov a netreba zabúdať ani na usporiadanie škár od debnenia. Štruktúra povrchu sa akcentuje zvýraznením povrchu debnenia, prípadne kamenivom v betónovej zmesi a technikami ako vypaľovanie či vzorkovanie s plastickými tabuľami a kovovými formami.

Nenáročný na údržbu.

Pohľadový betón je charakteristický tým, že je skutočne nenáročný na údržbu. Pre jeho výborné technologické vlastnosti je takpovediac sám sebe pánom. Časom naberá krásnu patinu, čo ho robí esteticky ešte krajším a jedinečnejším.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]